Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/orpheusi/public_html/beingenergybg.com/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Всичко е енергия - Бидейки Енергия

Бидейки Енергия

Switch to desktop Register Login


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/orpheusi/public_html/beingenergybg.com/components/com_k2/models/item.php on line 881

Всичко е енергия

Алберт Айнщайн Алберт Айнщайн

Всичко е ЕНЕРГИЯ! 
Не знам дали има съвременен човек, който да не е на ясно с актуалните открития на квантовата физика. Всички знаем за изследванията на лабораториите на ЦЕРН. Преди няколко години беше присъдена Нобелова награда за откритието на така наречената Божествена частица. Съвременната физика със всяка своя следваща стъпка доказва това, което от хиляди години повтарят многобройните учения по света - че всичко е енергия. Материят също е енергийна форма - живеем във време, когато интернет свързва целия свят и информацията се разпространява мигновено.

Сигурен съм, че за много учени, страстни привърженици на Нютоновата физика, това изглежда ужасно, но помислете за миг върху нещо друго: Всичко зависи от това, в което вярваме. А вярваме най-силно в това, което сме преживели, в нещата, които сме тествали чрез телата си, на жизнения си опит. Но също така, по време на нашето обучение в училище и в къщи, сме се научили да вярваме на неща, които са ни казали. Може да не сме ги тествали, но започваме да градим разбиранията, оценките, морала си върху тях. 

Още една гледна точка: В основата на цялата съвременна наука стои математиката. В нея има стройна логика. Тя наистина е едно брилянтно постижение на човечеството. В нея всичко се доказва с логически апарат. Всяка теорема има своето доказателство. А кое стои в основата на теоремите? Помните ли? Аксиомите. Това са твърдения, които приемаме безусловно, без доказателства за верни. Имате ли друго определение за чистата вяра? Единственото им доказателство е, че съществуват и всички ние сме ги преживели по един и същ начин. Всички сме съгласни с това преживяване и го преживяваме съгласувано.
Това е едно от нещата, които правим в Бидейки Енергия - да преживяваме опита с телата си. Да не вярваме на думите и понятията, които ни засипват отвсякъде в съвременното общество, а да вярваме на телата си като възприематели, да вярваме само на усещанията и възприятията си. Тове ме довежда до втората предпоставка на Бидейки Енергия - Ние сме възприематели. Всички имаме възможността да виждаме енергията как протича във Вселената.
Именно в това се състои огромната прагматична стойност на нашата програма - осъзнавайки с телата си, с усещанията си, че сме възприематели, ние се свързваме пряко с този поток от енергия и можем да черпим информация директно от него. А когато се свържеш директно с него, ти просто знаеш. Знаеш какво ти е нужно, знаеш какво трябва да направиш. Мигновено разбираш всяко понятие, дори и тези, които не можеш да изразиш с думи, защото в нашия синтаксис няма думи за това. Ставаш ясновидец. Да, ние вярваме, че всяко човешко същество е способно да вижда енергията. И не само това. Ние всички я виждаме постоянно, но просто сме забравили да си служим с вниманието си, за да го фокусираме върху това. Всеки от нас може да бъде и е ясновидец. Казвам "забравили" защото като деца го можем. Не се учудвайте, че децата ви могат да пророкуват. Те просто виждат и все още не сте ги обучили, както вашите родители са обучили вас, да не обръщат внимание на това.
Виждането на енергията има много прагматична стойност и в още нещо. Наричаме го Път със сърце. Абстрактното обяснение на вървенето по Път със сърце е, че виждайки енергията, ти просто се улавяш за този поток, който чувстваш най-близък до себе си, който резонира в теб и това е всичко, което трябва да направиш. На всяка крачка в живота си правим избори. Във всеки момент има избор, където най-оптимално резонираме с енергията около нас. И това е най-добрия избор за този момент. Разбира се, че можем да направим всеки друг. Но избирането на Път със сърце носи неизразимо щастие и удоволствие. Защото ефекта от увеличаването на енергията ни е именно щастие, радост от живота, удовлетвореност, увереност, съчувствие и обич. Това е законът за изобилието във Вселената. Когато имаме достатъчно енергия, от само себе си започваме да следваме този закон. На първо място разбираме какво означава да обичаш. И започваме от себе си. Защото, нали помните, най-напред трябва да тестваме нещата върху себе си. И след като успеем, представете си, можем да си позволим да обичаме не само себе си, но и съществата около нас, и да установим, че можем да обичаме всички едновременно и това ни дава още по-голям заряд от енергия. Това са любимите ми елементи - закона за резонанаса и за изобилието. Те работят заедно. От физиката знаете, че ако две трептящи системи трептят с еднаква честота, резултантната амплитуда е сбор от амплитудите на двете системи. Това става и с енергията. Ако ние затрептим с определена честотата, всъщност се привързваме енергийно към същата честота, към същия енергиен сноп във вселената. Това е нашият избор. И това, което се получава в резултат е сумарна амплитуда. А вселената има неизмеримо по-голяма мощ от нас. И ние получаваме това изобилие. Точно като хармониумите от Сирените на Титан на Кърт Вонегът.
Всички знаем какво е интуицията. И всички я познаваме. Много често си казваме: "Абе, усещах, че има нещо такова, и то се случи." Имаме дежа ву. Всеки от нас има такива опитности в живота си. Това е третата предпоставка на Бидейки Енергия - Ние съществуваме в паралелни светове и съществуват множество реалности.
Айнщайн преди почти сто години твърди, че времето е функция на масата, на материята. Извън гледната точка за материалността, то не съществува. Миналото е в нашите спомени. Бъдещето е в нашите мечти. Всичко, което имаме е този миг, тук и сега. Това са доста абстрактни обяснения, но преживявайки ги, те стават част от нашата познавателна система и по този начин можем да изградим един друг синтаксис, в който да имаме съгласието на това преживяване. Всичко е въпрос на това къде фокусираме внимението си. Виждащите от древно Мексико твърдят, че всички възможни реалности са тук и сега. Ние можем да фокусираме вниманието си в която от тях пожелаем. Отново е въпрос на избор. Цялото човечество е избрало да фокусира вниманието си, да живее, да сънува тази реалност, която наричаме ежедневен живот, но това далеч не е всичко, което можем и всеки от нас го е откривал в сънищата си. В Бидейки Енергия се учим как да фокусираме и управляваме нашето внимание. Това ни дава не само възможността да пътуваме съзнателно в други реалности, но и да се справяме изключително успешно със живота в тази реалност - нашият ежедневен живот. Контролирайки и насочвайки съзнателно вниманието си, започваме да живеем по-съзнателно, да забелязваме нещата, които се случват около нас, да забелязваме СЕБЕ СИ, да разбираме себе си, да чуваме и усещаме желанията и и съветите както на нашето енергийно тяло, така и на другите, да взаимодействаме със средата около нас активно, да бъдем креативни, да открием нашият път със сърце и да го следваме. И за това ни дава огромен тласък четвъртата предпоставка - Смъртта е нашият най добър съветник.
Кой от нас знае кога ще умре? Дон Хуан беше казал, че смъртта е като фаровете на кола, която се движи зад нас в хълмиста местност. Пътят ту се издига, ту се спуска. Ние ту виждаме светлините от фаровете, които носи на главата си, ту хълмовете я скриват от погледа ни. Но тя неизменно ни настига.
Кои от нещата, които правите днес ще направите, ако знаете, че утре ще умрете? Дали ще се скарате и набиете детето си задето е счупило вазата, тичайки от щастие, че е близо до вас, или ще го прегърнете и целунете. Ще се скарате ли с майка си задето ви дудне да се облечете по-топло или ще и благодарите и изразите обичта си, защото в това дуднене се крие нейната обич и загриженост за вас?
А ако знаете, че имате на разположение само една година, кои проекти за тази година ще останат и кои ще отпаднат?
Истината е, че нямаме време и най-доброто, което можем да направим със своя живот е да го изживеем с цялото си сърце така, че когато моментът настъпи, да преминем през трансформацията на смъртта със спокойствие, сила и увереност, оставяйки с удовлетворение и радост това, което сме сътворили в този живот. Защото той е всичко, което имаме тук, на Земята.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/orpheusi/public_html/beingenergybg.com/templates/gk_restaurant/html/com_k2/templates/default/item.php on line 148
Оценете
(4 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре